Copyright 2005 Udruzena advokatska kancelarija - Bozovic, Djelic & Ivkovic,
All Rights Reserved
 
Vladimir M. Đelić
 
Advokat email :vdjelic@bdi.rs  
Partner    
Radno iskustvo:
   
  Vladimir Đelić je advokat sa preko 15 godina radnog iskustva. On je stručnjak za trgovinsko i poslovno pravo kao i u oblastima zajedničkih ulaganja, spajanja i preuzimanja preduzeća, strukturnim finansijkim poduhvatima (u zemljama bivše Jugoslavije i u inostranstvu), privatizacije, trgovinskim sporovima, kao i u drugim pitanjima vezanim za trgovinsko pravo. Takođe ima iskustvo u pomorskom osiguranju, osiguranju imovine, privrednim sporovima i arbitraži, pomorskom pravu itd.

Od samog početka procesa privatizacije u bivšoj Jugoslaviji učestvovao je kao pravni konsultant savetovajući Agenciju za privatizaciju Republike Srbije i potencijalne kupce.

Takođe je savetnik velikom broju međunarodnih kompanija kao i domaćim pravnim licima koja se bave projektovanjem i izgradnjom, advertajzingom i informacionom tehnologijom, finansijskim uslugama itd.
   
Privatizacija i restrukturiranje:
   
  Vladimir Đelić je tokom proteklih pet godina savetovao Agenciju za privatizaciju u postupku aukcijske prodaje više od 20 društvenih preduzeća kao i u postupku prodaje većeg broja drušvenih preduzeća metodom javnog tendera (uključujući osam preduzeća za izgradnju puteva, tri transportna preduzeća i dr.)

Zastupao je i pravno savetovao više od 15 potencijalnih kupaca u postupku tenderske prodaje društvenih i državnih preduzeća u oblastima vinarstva, pekarske industrije, poljoprivredne industrije, proizvodnje građevinskih materijala, prerade drveta, mlekarske industrije.

Kao pravni savetnik Agencije za privatizaciju, učestvovao je u postupku restrukturiranja dve vodeće tekstilne kompanije u Srbiji.
   
Spajanje i preuzimanje:
   
  Vladimir Đelić je pravni savetnik velikom broju klijenata u njihovim poduhvatima spajanja i preuzimanja pravnih subjekata širom Srbije i Crne Gore. Ovo obuhvata pravno savetovanje u preuzimanju većinskog dela kapitala u Bankama, savetovanje klijenata u preuzimanju kompanija čija je delatnost izgradnja infrastrukturnih objekata, savetovanje klijenata u preuzimanju hotela, itd.
   
Finansiranje trgovine:
   
  Za vreme trajanja ekonomskih sankicja kojima su bile izložene Jugoslavija i Srbija, savetovao je inostrane klijente u njihovim finansijskim poduhvatima širom bivše Jugoslavije i Srbije. Neki od poslova uključuju uvoz nafte i naftnih derivata, zajednička ulaganja u sferi energije, strukturni finansijski sporazumi, plaćanje i reprogram dugova itd.
   
Članstvo u profesionalnim udruženjima:
   
  Advokatska komora Srbije
   
Profesionalno iskustvo:
   
 
 • Leslie & Godwin (Lloyds insurance brokers), London – trainee, 1991,
 • Richards Butler International Law firm, London UK, - pripravnik 1991-1992,
 • Udruzena advokatska kancelarija, Colovic, Trifunovic & Bozovic -advokatski pripravnik 1993- 1995
 • Udruzena advokatska kancelarija Trifunovic, Bozovic & Šelic - ortak 1995 -2001
 • Udruzena advokatska kancelarija, Bozovic, Šelic & Ivkovic - ortak od 2001
 •    
  Obrazovanje:
     
    Diplomirani pravnik, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, 1991.
     
  Jezici:
     
    Srpski, Engleski.
     
  Predavanja i strucni angazman:
     
    Kao stručni predavač, Vladimir Đelić je učestvovao na više radnih tribina i predavanja po Replubici Srbiji, koja je organizovala nevladina organizacija Edukacioni Centar iz  Leskovca. Takođe je učestvovao u pripremi nacrta mnogobrojnih zakona, uključujući i Zakon o zalozi na pokretnim stvarima, Zakon o reklamiranju, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o finansijskom lizingu, Zakon o duvanu itd.