Copyright 2005 Udruzena advokatska kancelarija - Bozovic, Djelic & Ivkovic,
All Rights Reserved
 
Dragan R. Ivković
 
Advokat email :divkovic@bdi.rs  
Partner    
Radno iskustvo:
   
  Dragan Ivković je advokat sa pravnim iskustvom od 15 godina. Stručnjak je u oblasti krivičnog, poslovnog, trgovinskog i upravnog prava, kao i u oblasti privatizacije.

Baveći se advokaturom, Dragan Ivković je, između ostalog bio savetnik i zastupao veliki broj klijenata (kako pravnih tako i fizičkih lica) iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine u različitim stvarima, a naročito u predmetima vezanim za nepokretnosti i trgovinu, kao i u predmetima klasične parnice.

Kao savetnik učestvovao je i pružao pravnu pomoć prilikom ulaganja stranih investitora u Republiku Srpsku.

Takođe je pravni savetnik jedne od vodećih kompanija za projektovanje i izgranju u Republici Srbiji, kao i velikom broju klijenata u finansijskom poslovanju i postupku spajanja i preuzimanja u Republici Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije.
   
Pravo vezano za izgradnju, promet i uknjižbu nepokretnosti:
   
  Dragan Ivković se specializirao u oblastima vezanim za imovinsko pravo,  naročito za nepokretnosti i to: analiza, pripremanje, prikupljanje i podnošenje dokumenata za dobijanje potrebnih dozvola, izgradnju i uknjižbu objekata i nepokretnosti kao i sastavljanje ugovora o kupoprodaji ili raznih oblika finansiranja izgradnje nepokretnosti.
   
Privatizacija:
   
  Početkom procesa privatizacije u Republici Srbiji kao pravni savetnik savetovao je kako Agenciju za privatizaciju Republike Srbije tako i potencijalne kupce. Takođe je bio pravni savetnik u postupku privatizacije preduzeća u Republici Srpskoj, Bosna i Hrcegovina.

Tokom poslednjih pet godina Dragan Ivković je savetovao Agenciju za privatizaciju u postupku aukcijske i tenderske prodaje više od 20 društvenih preduzeća, uključujući šest građevinskih preduzeća, tri transportna i sl. Kao pravni savetnik i zastupnik potencijalnih kupaca, učestvojao je u više od 10 postupaka tenderske prodaje društvenih i državnih preduzeća iz oblasti proizvodnje vina, pekarske industrije, poljoprivrede, mlekarske industrije i dr. Takođe je učestvovao i u projektu restruktuiranja dve vodeće tekstilne kompanije u Srbiji
   
Članstvo u profesionalnim udruženjima:
   
  Advokatska komora Srbije
   
Profesionalno iskustvo:
   
 
 • - Udruzena advokatska kancelarija Colovic, Trifunovic & Bozovic - advokatski pripravnik, 1990-1995,
 • Advokatska kancelarija Ivković 1995 – 2000
 • - Bozovic, Šelic & Ivkovic - Partner od 2000
 •    
  Obrazovanje:
     
    Diplomirani pravnik – Pravni Fakultet Sarajevskog uniiverziteta, Bosna  i Hercegovina, 1990.
     
  Jezici:
     
    Srpski, Engleski.